Полузащитникът на Барселона Рафиня Алкантара може сензационно да премине във Валенсия, пишат испанските медии. Бащата на играча Мазиньо беше забелязан вчера на базата на "прилепите", докато говори с представители на клуба.

Според Plaza Deportiva световният шампион от 1994 година, който е също така агент на халфа, е преговарял със спортния директор на Валенсия Хосе Рамон Алесанко. 

Барселона е готов да продаде своя футболист, но срещу 30 милиона евро. Сума, която идва твърде висока за кандидат-купувача. Преди време играчът беше свързван с Ювентус, но "бианконерите" оттеглиха своя интерес.

За раздялата на Рафиня с Барса се заговори още след като Луис Енрике обяви официално, че си тръгва в края на сезона. Както е известно, халфът се води негово протеже и беше негов възпитаник още в дублиращия отбор на Барса и в Селта.

Рафиня е заявил пред ръководството на Барса, че ще си тръгне, ако не получи гаранции за титулярно място с оглед задаващото се световно първенство догодина. Новият треньор Ернесто Валверде скоро ще говори с играча и почти сигурно ще ускори неговото напускане.