Острието на Лестър Рияд Марез е готов да чака оферта от Барселона, защото иска да играе на всяка цена с Лео Меси и компания, твърди вестник "Спорт".

Алжирецът беше свързван с "блаугранас" и през миналия сезон но тогава босовете на Лестър категорично отказаха възможността да го продадат.

Сега ситуацията е доста по-различна, защото Марез публично изрази желание да напусне, а "лисиците" няма да му правят спънки. Агентите на играча дори са осъществили контакт с ръководството на испанския колос.

От Барса са помолили за търпение, защото в момента приоритет на испанския вицешампион на пазара е нов десен бек и полузащитник.

Заради огромното си желание да акостира на стадион "Ноу Камп", Марез е заявил, че ще чака обаждане от Барса до края на трансферния прозорец.

Силен интерес към него има от английския шампион Челси и от Арсенал, на който Марез отказа миналото лято. Самият футболист обаче предпочита да играе в Ла Лига.

Според медиите в Англия Лестър ще иска 40 милиона евро за своята звезда, но каталунците вярват, че могат да свалят цената.