Полузащитникът на Гуанджоу Евъргранде Паулиньо си пожела клубът да действа по-гъвкаво, когато получи нова оферта от Барселона. 

Миналата седмица китайците признаха, че са били потърсени от каталунците, но не възнамеряват да продават своя футболист.

"Бях малко изненадан, че Гуанджоу не отговори на Барса и че всичко излезе в пресата за отказаната оферта. Все още не съм говорил с президента на клуба си, защото пътуваме до Пекин, но се надявам, че ако Барселона дойде за мен, Гуанджоу ще действа гъвкаво и трансферът ще бъде потвърден", коментира Паулиньо.

"През 2011 година в Коринтианс получих оферта от Русия за 10 пъти повече пари, но те никога не са били важни за мен. За мен е важно да бъда щастлив с решението, което взимам. Сега Китай е финансов гигант, но за мен парите никога не са били приоритет."

"Ако Барса ми предложи по-малко пари, за мен няма да бъде проблем, защото оценявам възможността да играя в голямо европейско първенство, заобиколен от страхотни играчи. С Барса ще сбъдна мечтата си да играя в Шампионската лига", добави Паулиньо пред вестник "Мундо Депортиво".