Бразилската звезда Неймар е изявил желание да изиграе още един мач за Барселона преди мултимилионния трансфер в ПСЖ. Това съобщи известният журналист Алфредо Мартинес.

На 7 август каталунците ще се изправят в приятелска среща срещу Чапекоензе и нападателят се надява да бъде пуснат в игра. По този начин той ще има възможността да си вземе сбогом с "Камп Ноу", преди да продължи кариерата си на "Парк Де Пренс" срещу рекордните 222 милиона евро.

Барса ще играе контрола с Чапе, за да помогне финансово на опечаления бразилски клуб. На 28 ноември миналата година самолетът на отбора се разби на път за Колумбия, в резултат на което загинаха 77 души, 6 оцеляха.

По-рано днес Неймар получи разрешение да пропусне тренировката на Барселона. Очаква се той да премине медицинските прегледи в ПСЖ на 3 или 4 август, след което сделката да бъде официално обявена.

Техничарят ще подпише договор с Qatar Sports Investments, който се води собственик на ПСЖ. Според условията на споразумението, Неймар ще стане посланик на световното първенство в Катар през 2022 г., за което ще получи 300 млн. евро за пет години.