Сагата около трансфера на Неймар в ПСЖ на практика приключи, след като от Барселона потвърдиха тази вечер, че са получили парите по неустойката на договора му. 

По-рано днес от испанската лига отказаха да приемат сумата от 222 милиона евро, обвинявайки френския клуб в нарушаване на финансовия феърплей. Впоследствие обаче представителите на парижани са дали парите на каталунците, с което административната пречка е преодоляна и в резултат бразилецът вече няма договор с Барселона. 

„В четвъртък следобед адвокати на Неймар посетиха лично клубния офис и направиха плащане от 222 милиона евро от името на играча и по този начин неговият договор бе прекратен. Сега ние ще предадем подробности от операцията на УЕФА, които могат да предприемат съответните дисциплинарни процедури, ако преценят да го направят“ се казва в официално съобщение на Барса. 

По този начин нападателят вече може да подпише с ПСЖ. Според информациите това вероятно ще стане утре. Той ще носи №10 в отбора, договорът му ще бъде за 5 години, а основната му заплата ще е 30 милиона евро на година или по 575 000 на седмица. С бонусите сумата обаче ще е много по-голяма. 

От официалната страница на ПСЖ също потвърдиха за сделката и така Неймар вече е футболист на парижани срещу колосалните 222 млн. евро.