Два дни след поражението от Реал (Мадрид) с 1:3 в първата среща за Суперкупата на Испания, полузащитникът на Барселона Серхио Бускетс призова ръководството да подписва с повече нови играчи. Дефанзивният полузащитник смята, че отборът се нуждае от подсилване, за да бъде конкурентен на Реал (Мадрид) и да се пребори за шампионската титла в Примера дивисион и в Шампионската лига.

Барселона обяви в понеделник привличането на Паулиньо, а работи и по трансфера на Осман Дембеле от Борусия (Дортмунд), който е на път да стане играч на каталунците. Барселона се раздели с бразилския нападател Неймар, преминал в Пари Сен Жермен за 222 милиона евро.

Освен това, има шанс да бъде привлечен, но с доста по-сериозни трудности и Фелипе Коутиньо от Ливърпул. А в Барселона са разочаровани на трансферния пазар това лято е не само защото загубиха Неймар, но и защото не могат да привлекат желаните от тях попълнения.

"Ние не се нуждаем от нови попълнения, защото резултатът вчера е лош за нас. Но ние трябва да вземем футболисти, защото трябва да се подсилим във всички линии, да подобрим отбора като цяло.

"Сега имаме мач на Бернабеу в сряда. Това почти е невъзможна мисия, трудно ще обърнем развоя на мача, но ще се опитаме. Няма да се извинявам заради резултата вчера, но ще гледаме напред.

Паулиньо няма права да играе в сряда на реванша, а заместникът на Неймар на лявото крило Жерард Делофеу не впечатли особено.
Самият наставник на Барселона Ернесто Валверде е уверен, че отборът ще изглежда по-добре до началото на първенството с евентуални нови попълнения.

"Ние сме Барса и трябва да имаме най-добрия отбор. До края на август има време. Смятам, че Барселона е способна да се подсили с няколко играчи, които отговарят на класата ни, добави треньорът.