Полузащитникът на Еспаньол Естебан Гранеро коментира преди утрешното градско дерби с Барселона, че е останал смаян от първите си впечатления за звездата на "блаугранас" Лионел Меси. Всичко започва през 2002 година, когато юношеските формации на Барселона и Реал Мадрид са противници, а Гранеро поддържа добри отношения с Жерард Пике. Именно последният го е информирал, че в редиците на каталунците вече има бъдеща голяма звезда.

"С Пике се познаваме, защото и двамата сме част от отборите набор 1987. Веднъж бяхме на турнир във Виляреал и се оказахме в един хотел с Барса. Намирах се в добри отношения с някои техни играчи - Пике, Сеск Фабрегас, Марк Валиенте. Видях Пике в хотела, а по онова време винаги ги побеждавахме. Той ми каза: "Тази година ние ще ви бием, защото имаме нов играч, който е брилянтен". Попитах го за кого говори и той посочи към Меси", започна своя разказ Гранеро пред El Pais.

"Меси се намираше в басейна. Видях едно дребно хлапе, наистина много дребно. Стоеше на ръба на басейна с крака във водата и беше замислен. Пике е майтапчия, какъвто винаги е бил, затова си помислих, че ме пързаля. Това беше първият път, когато видях Меси. Но Лео ни съсипа сам, Барса ни би с 3:0. Получаваше топката и я пазеше, играеше толкова вълнуващо. Беше брутално, защото никой не можеше да му отнеме топката. Бяхме ужасени в какво може да се превърне. Той беше дребен, но силен като скала и топката залепваше по крака му. 15 години по-късно го виждам на терена и си казвам "по дяволите, този все още е тук".