Ръководството на Барселона се провали не само в опитите си да вземе основните трансферни цели през лятото, но и в желанието си да разкара ненужните футболисти. За капак клубът загуби една от големите си звезди Неймар, след като ПСЖ неочаквано плати сумата в клаузата за откупуване - 222 милиона евро.

Практически Барса се провали в продажбите и единствено космическата сума от трансфера на кариоката позволи на клуба да бъде в ролята на платежоспособен купувач на пазара. Интересното е, че тази седмица Барса и Галатасарай се разбраха за Арда Туран, който трябваше да играе при турците в следващите два сезона под наем. Самият играч обаче отказа да си тръгне от стадион "Ноу Камп".

"Феновете на Галатасарай не ме искат и поради тази причина аз ще остана тук, за да изпълня докрай договора си с Барселона", каза Туран, който дълго време беше голмайстор №3 на отбора през миналия сезон след Меси и Суарес.

Другите нежелани от треньора Валверде са Андре Гомеш, Мунир Ел Хаддади и Дъглас. В началото на лятото Барса отказа 45 млн. евро за португалеца, с надеждата, че през август ще го пласира на някой отчаян купувач за доста повече пари. По-висока оферта обаче така и не пристигна в офисите на "блаугранас".