Барселона - Еспаньол, мач от 3-тия кръг на Примера дивисион, стадион “Ноу Камп”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Треньорът на Барселона Ернесто Валверде е убеден, че Осман Дембеле започва да се приспособява към живота на “Ноу Камп”. 20-годишният нападател бе привлечен за рекордните за клуба 150 млн. евро от Борусия Дортмунд и се очаква да дебютира за каталунците в днешното дерби. 

“Дембеле става все по-добър с всеки изминал ден, но той все още е много млад - 20-годишно момче. Всички знаем колко важно попълнение бе той, но ще му трябва малко време да се адаптира, да опознае съотборниците си и да разбера начина ни на игра”, каза Валверде. 

Бразилецът Паулиньо и Луис Суарес получиха контузии по време на мачовете за националните си отбори, но най-вероятно ще бъдат на линия за мача. “Надявам се, че ще срещнем агресивен отбор на Еспаньол. Представям си как ни преследват. Все пак те са качествен отбор и са много добри на контраатаки”, добави треньорът на Барса. 

След мача с Еспаньол предстои и дебют в Шампионската лига този сезон, като на “Ноу Камп” във вторник пристига Ювентус. Все пак целта пред каталунците е да продължи 100-процентовия актив в първенството, още повече, че Реал Мадрид загуби ранни точки. 

“Много е важно да продължим с победите в Ла Лига. Абсолютно в момента приоритета ни е мачът в събота и чак след него ще мислим за всички останали”, категоричен бе Валверде. 

Треньорът на Еспаньол Кике Санчес Флорес пък се надява тимът му да измъкне нещо от “Ноу Камп”. “Ние искаме да направим нещо важно за нашите фенове и се надявам да се представим добре. Ясно е, че Барселона ще ни причини много трудности и който и да играе, ще бъде на много високо ниво. Все пак ние ще опитаме да направим този мач некомфортен за тях и ще опитаме да развием нашите идеи”, каза треньорът на Еспаньол. 

Резултат: 2:0