Легендите от испанския гранд Барселона, които ще се изправят срещу отбора на Христо Стоичков на 20 септември на стадион "Берое" в приятелски демонстративен мач, ще бъдат специални гости на кмета на Стара Загора Живко Тодоров в една от най-големите забележителности в града. Регионалният исторически музей ще посрещне именитите футболисти с многобройни културни артефакти от българското наследство.

В деня на грандиозното футболно шоу Дрийм тиймът на каталунците ще има възможността да разгледа над 120а хиляди културни експонати, изключителни по своята стойност. Сред уникалните вещи е и оригинален препис на Паисиевата "История Славянобългарская" от 1837 година.  Футболните величия, придружени лично от кмета Тодоров, ще се запознаят с богатата 110-годишна история на Старозагорския музей, който е сред най-старите в Европа.

Само броени часове след специалната визита в музея, от 20.00 часа, футболистите на Барселона ще излязат на терена на Градския стадион в Стара Загора. В уникален футболен спектакъл те ще се изправят срещу звездите от отбора на Стоичков.