Барселона трябваше да се потруди здраво, но успя да обърна Хетафе с 2:1 като гост в среща от четвъртия кръг на испанската Ла Лига, която се игра на стадион "Колизеум Алфонсо Перес".

Безпогрешният лидер в таблицата изигра изключително слабо първо полувреме, в края на което заслужено беше наказан от невероятното изпълнение на Гаку Шибасаки, реализирал от воле извън наказателното поле.

В средата на второто полувреме появилият се като резерва Денис Суарес изравни резултата, забивайки топката в горния ляв ъгъл с прецизно изпълнение в пеналта. Малко по-късно реферът Борбалан съсече Барса, като не отсъди кристална дузпа за нарушение на Амат срещу Луис Суарес в наказателното поле.

В 84-ата минута приетият с голямо недоверие от феновете на Барса Паулиньо вкара скъпоценен гол за своите, получавайки подаване от Лео Меси. Така Барса запази своя 100%-актив и вече има 12 точки на върха, докато Хетафе е 11-и с четири пункта на сметката си.


Нахъсаните домакини погледнаха в предни позиции още от самото начало и Хорхе Молина отправи точен удар от дистанция във втората минута, но Марк-Андре тер Стеген бе заел добра позиция.

Преди да изминат десетина минути игра Жерард Пике спъна Молина около границата на наказателното поле отдясно, но столичани не успяха да се възползват от удобната възможност при прекия свободен удар.

След това Пике беше близо до това да си вкара автогол, засичайки топката в грешната посока след центриране отляво, но кълбото мина на педя от дясната греда, а Молина направи добавка във... външната страна на мрежата.

Играта на Барса изобщо не се получаваше, а за капак струващият 105 милиона евро Осман Дембеле се контузи, показвайки болки в задната част на лявото бедро. Така третият най-скъп футболист в историята беше заменен от Жерард Деулофеу, който стреля точно, но право в ръцете на вратаря веднага след влизането си на терена.

В 39-ата минута Барселона допусна първи гол във вратата си този сезон, но тер Стеген не може да бъде обвиняван. Причината е, че изпълнението на Гаку Шибасаки беше от най-висока класа. Той "хвана" топката от въздуха с левия крак пред границата на наказателното поле и буквално се опита да скъса мрежата.

Барса можеше да изравни благодарение на гения на Лео Меси в добавеното време на първото полувреме. Аржентинецът изпълни превъзходно прекия свободен удар, но Гуаита спаси насочената право в горния му десен ъгъл топка.

Малко след почивката влезлият като смяна Денис Суарес имаше претенции за нарушение в наказателното поле, но реферът даде знак играта да продължи. Десетина минути след паузата Сержи Роберто би точно, но сравнително слабо в долния десен ъгъл и не затрудни стража на домакините.

В средата на второто полувреме изключително повратливият Денис Суарес се възнагради с изравнителен гол за своите. Той получи от Сержи Роберто и заби кълбото с фалцов удар в горния ляв ъгъл.

Двайсетина минути преди края реферът сериозно подпря Хетафе, като не отсъди кристална дузпа срщу Луис Суарес. Уругваецът беше буквално съсечен от Амат, който загуби топката в наказателното поле на своите и после срита нападателя на Барса, без да успее да играе с топката. Вместо да посочи бялата точка, малко след това съдията Борбалан показа жълт картон на Суарес заради спор между двамата.

Алваро Хименес пробва късмета си с мощна тупалка от дистанция, но тер Стеген беше заел правилното място и успя да спаси. Последва удар отблизо на Арамбари, но топката рикошери у Роберто и се отби в гредата.

В 84-ата минута влезлият като смяна на мястото на Ракитич бразилец Паулиньо донесе пълен обрат в полза на гостите. Той беше изведен от Меси, навлезе в наказателното поле и с плътен диагонален изстрел препарира Гуаита.

Лео Меси се опита да сложи окончателно точка на спора с удар в долния ляв ъгъл, но спечели само корнер. До края на мача гостите успяха да контролират случващото се на терена и се поздравиха със заслужена победа с оглед реакцията след почивката.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/2E98D44pJp4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Хетафе - Барселона 1:2

1:0 Гаку Шибасаки  - 39'
1:1 Денис Суарес - 62'
1:2 Паулиньо - 84'

 

Хетафе: Гуаита, Джене, Кала, Антунес, Дамиан Суарес, Бергара, Файсал, Арамбари (Портийо - 86'), Амат (Мора - 71'), Шибасаки (Хименес - 54'), Молина

Барселона: Тер Стеген, Пике, Юмтити, Алба, Роберто, Бускетс, Ракитич (Паулиньо - 77'), Иниеста (Денис Суарес - 46'), Дембеле (Деулофеу - 29'), Меси, Луис Суарес