Барселона - Малага, двубой от деветия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Масчерано, Роберто, Семедо, Дин
Полузащитници: Бускетс, Иниеста, Ракитич, Паулиньо, Денис Суарес, Гомеш
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Деулофеу, Алкасер
Контузени: Рафиня, Дембеле, Алба
Извън групата: Вермаелен, Арда, Видал

 

Прогноза на Gol.bg:

Лидерът в таблицата излиза срещу един от най-неудобните си противници в последните години. Андалусийци бяха единственият отбор в света, който не допусна гол срещу Барса в историческия за каталунците сезон 2014/15, завършил с требъл.

Тогава Малага спечели сензационно с 1:0 като гост, а у дома постигна нулево равенство. През сезон 2015/16 пък "блаугранас" стигнаха до две трудни минимални победи с 1:0 и 2:1. 

А през ноември миналата година каталунският колос завърши 0:0 насред "Ноу Камп" с този противник, за да загуби от него навън през пролетта, с което отлетяха и шансовете за титлата.

Момчетата на Ернесто Валверде са спечелили 19 от последните 25 сблъсъка с този съперник, който има само една точка от началото на сезона, намирайки се на дъното. За капак андалусийци ядат здрав пердах далеч от дома и нямат вкаран гол (при обща голова разлика 0:9) през кампанията.

През последните три сезона обаче силите са напълно изравнени и в това се крие надеждата на най-слабия испански отбор през този сезон. Именно Малага беше единственият отбор в първенството през миналия сезон, който не загуби срещу Барса.

Каталунците се намират в най-дългата серия от домакински победи (16) в Ла Лига и тази вечер излизат в ролята на тежък фаворит, който има да си връща за издънките срещу този опонент през миналия сезон.

 

Резултат:  Барселона - Малага 3:0