Барселона - Севиля, двубой от 11-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Масчерано, Вермаелен, Алба, Семедо, Дин
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Иниеста, Паулиньо, Денис Суарес
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Деулофеу, Алкасер
Контузени: Рафиня, Дембеле, Сержи Роберто, Гомеш
Извън групата: Арда, Видал

Гледайте мача на живо ТУК!

Прогноза на Gol.bg:

Барселона излиза в ролята на тежък фаворит тази вечер, след като се откъсна на цели осем точки на върха от основния си преследвач - първенецът от миналия сезон Реал Мадрид. Освен това момчетата на Еренсто Валверде са спечелили последните си 17 домакински мача за първенство, в които са вкарвали минимум по две попадения.

Андалусийци са един от любимите противници на Лионел Меси, който им е вкарал осем гола в последните пет двубоя на този стадион. За последно гостите постигнаха победа тук през сезон 2002/03, а в следващите 14 случая каталунците спечелиха цели 12 пъти с поне по две вкарани попадения. 

"Блаугранас" са постигнали седем сухи мрежи в последните си десет шампионатни срещи и три такива в последните си три мача с този противник във всички турнири. В момента обаче лазаретът на лидера в таблицата е пълен, след като наскоро в него влязоха Сержи Роберто и Андре Гомеш. Луис Суарес е в много лоша форма, но пък Меси продължава да носи отбора на гърба си.

Севиля е в стряскаща поредица от три поредни загуби като гост за първенство, при обща голова разлика 0:7 и постепенно започва да се утвърждава като домакински отбор, който играе страхливо навън. По-плашещото за гостите е, че те имат само една победа в последните 19 срещи във всички турнири с този противник. Смятаме, че тази тенденция ще се запази.

 

Резултат:  Барселона - Севиля 4:1