Защитникът на Барселона Томас Вермаелен даде да се разбере, че не приема определенията за себе си, че е направен от стъкло. Както е известно, белгиецът е редовен посетител в лазарета и е спряган за напускане заради честите си травми.

Контузията на Самюел Юмтити обаче наложи треньорът Ернесто Валверде да заложи на бившия ас на Арсенал и "каталунският Джъд Лоу" не го разочарова, влизайки в серия от 16 поредни мача без загуба в Ла Лига.

"Успях да преодолея репутацията си, че съм направен от стъкло. Щастлив съм. Трябваше да съм много съм търпелив, защото ми беше трудно на старта на сезона. Когато подписваш с Барселона, ти си наясно с голямата конкуренция в отбора. Не е лесно в отбор с толкова много звезди", коментира Вермаелен пред вестник "Мундо Депортиво".

"Но аз останах много спокоен и работих здраво тогава, когато не бях в най-доброто си физическо състояние. Просто се фокусирах върху своите цели, не си отварях устата и се борех за възможността, която ми се откри. За щастие тя се появи преди няколко седмици", добави белгиецът.