Барселона се класира без проблеми на четвъртфиналите за Купата на Испания с общ резултат 6:1, след като разпиля Селта с 5:0 в реванша на стадион "Ноу Камп" тази вечер. 

Каталунците решиха всичко още през първото полувреме, в което нанесоха светкавичен двоен удар в рамките на две минути. Жорди Алба и Лео Меси сътвориха истинско дежавю, защото попаденията на аржентинеца бяха идентични - той стреля от почти една и съща позиция след подаванията на бека отляво.

Малко след това асът на "блаугранас" върна жеста и помогна на испанеца да се разпише. Полувремето не мина и без гол на Луис Суарес, но пък две негови попадения бяха отменени, като първото беше напълно редовно. През второто полувреме Барса видимо намали темпото, но все пак вкара още едно попадение в 87-ата минута чрез Иван Ракитич.


Още във втората минута звездата на домакините Лионел Меси направи един от характерните си пробиви, но точно преди да отправи изстрел беше блокиран и топката беше дружно отнета от бранителите на гостуващия отбор.

Лео Меси беше един от най-активните на терена и след като неочаквано сбърка подаване за Андре Гомеш след бърза контраатака, стреля право в обсега на вратаря от дистанция.

Във фаталната 13-та минута обаче нямаше прошка и аржентинският Маестро разпечата вратата на галисийци с удар от движение, засичайки прекрасното подаване отляво на Жорди Алба.

Това обаче далеч не беше всичко, защото две минути след това зрителите на "Ноу Камп" изживяха истинско дежавю - Меси отново вкара след подаване отляво на Алба, от почти идентична позиция и изстрел. 

Пас на Суарес към Андре Гомеш не се получи и след това Иван Ракитич отправи неточен изстрел, за да последва груба грешка на съдийската бригада. Суарес прати топката в мрежата, но реферите маркираха несъществуваща засада на уругваеца.

Последваха спасен от Алварес снаряд на Андрес Иниеста и опит на Суарес да вкара със странична ножица, но този път кълбото профуча покрай страничната греда.

Преди да изтече половин час игра Барса направи аванса си класически, благодарение на обичайните заподозрени тази вечер - Меси и Алба. Този път петкратният носител на Златната топка върна жеста и изведе бека с умопомрачителен пас от дълбочина, а испанецът реализира майсторски от трудна позиция.

Селта буквално не можеше да противодейства на своя противник и дори му съдейства за четвъртото попадение. Негов автор беше Луис Суарес, получил уникален подарък от Систо в наказателното поле.

В края на първото полувреме беше отменен още един гол на Суарес, като този път стрелецът се намираше зад гърба на защитата при подаването на Андре Гомеш към него.

След почивката играчите на Барса видимо свалиха оборотите, но въпреки това бяха близо до ново попадение. Меси и Суарес се забъркаха в карамбол в малкото наказателно поле, но защитата на Селта се справи.

Меси дори беше заменен преди изтичането на час игра и беше аплодиран бурно от целия стадион, като упражнението се повтори малко след това, когато и капитанът Андрес Иниеста получи заслужена почивка.

В средата на втората част появилият се на мястото на Меси Осман Дембеле се полакоми и не подаде на двама свободни съотборници, тъй като искаше да завърши сам, но без успех. Десетина минути преди края на редовното време Суарес опита прехвърлящ удар почти от центъра, но топката мина покрай целта.

В 87-ата минута Иван Ракитич беше оставен сам в наказателното поле при изпълнение на корнер и вкара необезпокоявано с глава при центрирането на Осман Дембеле.

 

Барселона - Селта 5:0

1:0 Лионел Меси - 13' (асистенция на Алба)
2:0 Лионел Меси - 15' (асистенция на Алба)
3:0 Жорди Алба - 28' (асистенция на Меси)
4:0 Луис Суарес - 31'
5:0 Иван Ракитич - 87'

 

Барселона: Силесен, Масчерано, Пике (Вермаелен - 46'), Алба, Семедо, Бускетс, Андре Гомеш, Ракитич, Иниеста (Арнаис - 62'), Меси (Дембеле - 59'), Луис Суарес

Селта: Алварес, Сержи Гомес, Фонтас, Майо, Джони, Лоботка, Хосабед, Вас (Радоя - 46'), Систо (Мендеш - 56'), Мор, Аспас (Макси Гомес - 46')