Втората най-скъпа покупка в историята на Барселона Осман Дембеле (105 милиона евро без бонусите) излиза по 546 875 евро на клуба, изчислява германската телевизия Sport1.

Французинът получи поредна контузия в бедрото и ще отсъства между 3 и 4 седмици, след като не беше играл над три месеца и половина заради мускулна травма.

Статистиката показва, че бързакът е записал едва 192 минути за "блаугранас" през кампанията, като нито веднъж той не е играл цял мач. 

Тежкото положение с контузиите на Дембеле със сигурност изнервя босовете на бившия му клуб Борусия Дортмунд, които си чакат бонус от 10 милиона евро. Той ще бъде платен веднага тогава, когато Дембеле изиграе 50 мача за испанския колос.

Все пак добрата новина за Борусия е, че част от бонусите изглеждат гарантирани. 10 милиона от възможните 42 милиона евро ще бъдат платени при поне едно участие на Барса в Шампионската лига през следващите пет издания на турнира. 

С оглед космическия аванс на каталунците (19 точки и мач повече) пред четвъртия Реал Мадрид, сметката на рурци отново ще бъде захранена до няколко месеца с превод от Испания.