Треньорът на Барселона Ернесто Валверде изненадващо постави бившия си отбор Еспаньол в ролята на фаворит за класиране към полуфиналите за Купата на Испания, след като лидерът в Ла Лига допусна сензационна загуба с 0:1 снощи.

"Ние напълно доминирахме в мача и те ни чакаха дълбоко в своята половина, за да дебнат своя шанс. Това беше мач за купата със страхотна атмосфера", коментира Валверде.

"Жалкото е, че ние не успяхме да материализираме нашата доминация в голове. Приемаме случилото се и гледаме напред към реванша. Нашето отношение е много добро."

"Пропускът на Меси от бялата точка даде увереност на противника. Истината е, че Диего направи страхотно спасяване. Това беше равностойно дерби и всеки малък детайл можеше да го реши. Ние не вкарахме, а те го сториха."

"Фаворит е този, който е спечелил. Този, който е взел предимство. Резултатът не ни фаворизира. Ще играем у дома, но те ще се опитат да вкарат отново. Това е мач за купата и ние ще трябва да се борим до последно", добави специалистът.