Легендата на Барселона Шави постави звездата на каталунците Лионел Меси и треньора на Реал Мадрид Зинедин Зидан сред най-великите играчи в историята, способни да правят разликата в големите мачове.

Интересното е, че бившият капитан на "блаугранас" изобщо не спомена петкратния носител на Златната топка Кристиано Роналдо, сравняван с аржентинския футболен магьосник.

"Кой не е бил фен на Диего Марадона или на Лео Меси сега? Те са магически футболисти, които имат вълшебни пръчки. Те са най-добрите играчи на своето поколение. Марадона, Меси, Пеле, Йохан Кройф, Зинедин Зидан и Алфредо Ди Стефано остават в историята за всички, които обичат футбола. Това са играчи, способни да правят разликата", коментира Шави пред BeIN Sport Doha.

"Разбира се, че се възхищавам на Зидан, защото той беше един изключителен футболист, беше прекрасно да го наблюдаваш как играе. Моята болка идва от това, че в момента той страда в Реал Мадрид, това е жалко. Всеки му се възхищаваше и продължава да го прави. Не само като играч, но и като джентълмен, чувствителен човек, познат на целия свят. Той е пример за следване", допълни испанецът.