Най-скъпата покупка в историята на Барселона Филипе Коутиньо заяви, че иска да спечели много трофеи с каталунския колос.

"Всеки знае, че аз исках да дойда в Барселона. Това беше невъзможно през лятото, но ние направихме всичко възможно нещата да се получат през зимата", заяви бразилецът пред 8tv.

"Искам да печеля големи трофеи и това беше една от причините да подпиша с клуба. Искам да спечеля колкото се може повече и нямам предпочитания."

"Не ми пука за позицията на терена, готов съм да играя навсякъде, където треньорът ме пусне. В Барселона всичко е различно и макар да съм играл повече отляво, съм готов да се адаптирам на вяска позиция."

"Живея близо до Меси и Суарес и е страхотно, защото те ме приветстваха. Не само мен, но също така и Йери Мина. Имаме много добър състав тук. Андрес Иниеста е гений, който прави всеки съотборник още по-добър. Той и Лео са мои идоли и аз се наслаждавам на времето с тях."

"Невероятно е, но Меси става по-добър с всеки изминал ден и като негов съотборник аз мога да извличам позитивите от всички моменти с него. Научих много от всеки и продължавам да го правя. Валверде говори много с нас, винаги търси начин да подобри играта на отбора", добави Коутиньо.