Звездата на Барселона Лионел Меси и треньорът Ернесто Валверде са взели съвместно решение Бълхата да получава чести почивки до края на сезона, пише вестник "Марка".

Причината е, че специалистът иска да държи най-големия си коз свеж за важните битки в големите мачове в Шампионската лига и дербитата в Ла Лига.

Лео игра почти без прекъсване през кампанията, но пък преди няколко месеца изрази готовност да сяда на пейката, когато това се изисква. 

Наскоро пък босът на аржентинската федерация Клаудио Тапия публично заяви, че би искал петкратният носител на Златната топка да получава почивки заради предстоящото световно първенство.

Както е известно, тази седмица "блаугранас" излизат срещу един от любимите си съперници Ейбар, на който Меси е вкарал умопомрачителните 12 гола в едва 6 мача. Почти сигурно той ще седне на пейката и ще се появи в игра като резерва.

На осминафиналите в Шампионската лига Лео има тежка задача, защото там се изправя срещу най-неудобния си противник - Челси. В осем мача срещу лондончани аржентинецът не е вкарал нито веднъж...