Лас Палмас – Барселона, мач от 26-мия кръг на Примера дивисион, стадион „Гран Канария“, 22:00 часа българско време.

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Пике, Дин, Роберто, Видал, Юмтити, Вермаелен

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Иниеста, Коутиньо, Паулиньо, Гомеш

Нападатели: Суарес, Меси, Дембеле, Алкасер

 

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона е убедителен лидер в първенството, но треньорът на тима Ернесто Валверде не е никак доволен от програмата в първенството. Гостуването на Лас Палмас е само три дни преди дербито с Атлетико Мадрид.

Каталунците могат да увеличат преднината си пред Реал Мадрид на 17 точки, ако победят довечера и в същото време да върнат разликата от 7 точки пред Атлетико. Валверда обаче не е никак доволен от това, че „дюшекчиите“ получиха ден повече за почивка преди дербито. Вчера Атлетико разби с 4:0 у дома Леганес.

„Мисля, че ние сме потърпевши от програмата. Потърпевши сме, защото ще играем от 21 часа срещу Лас Палмас, а Атлетико играе днес (бел. ред. – вчера). Трябва да продължим с победите, защото има още много време до края на сезона. Атлетико Мадрид е много добър отбор и прави страхотен сезон. В седмица, където можем да вземем 9 точки, сме взели само 3. Така че имаме още много работа“, заяви Валверде.

Каталунците ще бъдат без нападателя Пако Алкасер, който има болки в корема. Иван Ракитич пък ще запише мач №200 за Барселона. Двубоят ще мине и под знака на смъртта на легендата на каталунците Кини. „Това е огромна загуба. Реакцията от футболния свят е показателна. Той бе роден голмайстор от една различна ера, беше прекрасен човек. Искам да изразя съболезнованията си към цялото му семейство“, каза още Валверде.

Наставникът на Лас Палмас Пако Химес заяви, че играчите му трябва да покажат на какво са способни. Тимът от Канарските острови е само на три позиции от зоната на изпадащите. „Няма да простя на играчите си, ако покажат страх. Трябва да излезем и да се бием, да бъдем смели и да постигнем позитивен резултат срещу Барселона.

Няма да направим нищо по-различно, ще покажем нашият стил. Барселона е един от най-добрите клубове в историята. Този мач трябва да бъде като награда за нас, защото имаме възможността да играем срещу тях и да демонстрираме на какво сме способни“, каза Химес.

Резултат: 0:2