Капитанът на Барселона Андрес Иниеста призна, че каталунците не са успели да покажат истинските си възможности през равенството 1:1 срещу закъсалия Лас Палмас в Ли Лига снощи, но и съдийството е повлияло на изхода от срещата.

Главният арбитър Антонио Матеу Лаос не забеляза игра с ръка извън наказателното поле на вратаря на домакините Леандро Чичизола в края на първото полувреме, което автоматично означава спестен червен картон за аржентинеца.

След почивката пък Лас Палмас получи дискусионна дузпа, след като топката докосна ръката на Люка Дин в наказателното поле, което позволи на Джонатан Кайери за изравни, след като Лионел Меси беше дал аванс на каталунците от фаул. Барселона остава на върха в класирането с 5 точки аванс пред Атлетико Мадрид.

"Винаги съм казвал, че работата на съдиите е трудна, но през първото полувреме вратарят на съперника очевидно игра с ръка извън наказателното поле, така че равенството ни оставя с горчив вкус в устата. Лаос ни каза, че е видял вероятно игра с ръка. Понякога съдиите ти дават някои неща, друг път - не", коментира Иниеста.

"Лас Палмас свърши страхотна работа в този мач, а на нас ни липсваше острота в последната третина от терена, за да ги довършим. Но ние оставаме на върха в класирането, въпреки че преднината ни беше намалена. Този резултат няма да промени настройката ни", допълни той.