В Барселона са сериозно притеснени от пробойната в средната си линия за предстоящите важни мачове до края на сезона, пише вестник "Спорт".

Каталунците загубиха капитана Андрес Иниеста и младия Денис Суарес. Световният шампион получи травма в бедрото и почти сигурно ще пропусне реванша с Челси в Шампионската лига, въпреки надеждите, че ще се възстанови по чудо.

Денис пък е измъчван от болки в аддукторите, заради които няма да играе около три седмици. Така всеки един наличен халф е от съществено значение. Един от тях е Андре Гомеш, който обаче играе разочароващо.

В дербито срещу Атлетико Мадрид в неделя именно португалецът замени контузения Иниеста, но беше един от най-слабите на терена. В Испания пишат, че Ернесто Валверде не го е заменил само по една причина - за да не срине психиката му.

Гомеш отново получи освирквания от феновете на Барса и това вече е сигурен знак, че той няма бъдеще на стадион "Ноу Камп". Европейският шампион игра срещу Еспаньол за каталунската суперкупа, но пак не впечатли. Той не се бореше за спорни топки и не показваше боен дух, което не останало незабелязано от Валверде.

Утре Гомеш може и да получи титулярно място за гостуването на опашкаря Малага. Халфът е опрян до стената, защото трябва да вдигне нивото на своето представяне.