Малага - Барселона, двубой от 28-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ла Росаледа", 21.45 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Вермаелен, Алба, Сержи Роберто, Дин, Видал
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Гомеш, Паулиньо, Коутиньо
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле, Алкасер
Извън групата: Йери Мина
Контузени: Семедо, Сампер, Денис Суарес, Иниеста


Прогноза на Gol.bg:

Лидерът излиза срещу един от най-неудобните си противници в последните години, който обаче е в сериозна криза и сега е пуснал котва на дъното в таблицата. Андалусийци бяха единственият отбор в света, който не допусна гол срещу Барса в историческия за каталунците сезон 2014/15, завършил с требъл.

Тогава Малага спечели сензационно с 1:0 като гост, а у дома постигна нулево равенство. През сезон 2015/16 пък "блаугранас" стигнаха до две трудни минимални победи с 1:0 и 2:1.

През ноември 2016 година каталунският колос завърши 0:0 насред "Ноу Камп" с този противник, за да загуби от него навън през пролетта, с което отлетяха и шансовете за титлата. Миналата есен Лео Меси и компания пак бяха затруднени у дома, но спечелиха с 2:0.

Момчетата на Ернесто Валверде са спечелили 20 от последните 26 сблъсъка с този съперник, който има само 13 точки от началото на сезона, заемайки последна позиция. За капак андалусийци нямат победа у дома от 19 ноември миналата година, като в последните си 7 домакинства са спечелели само две точки.

През последните три сезона обаче силите са напълно изравнени (3:2 победи за каталунците в 7 мача и голова разлика 5:4) и в това се крие надеждата на най-слабия испански отбор през този сезон. Именно Малага беше единственият тим в първенството през миналия сезон, който не загуби срещу Барса. Този път обаче разликата в класите и моментната форма е фрапантна и всичко друго освен знак "2" с разлика може да се счита за сензация.


Резултат: Малага - Барселона 0:3