Читателите на близкия до Реал Мадрид столичен вестник "Марка" са на мнение, че звездата на Барселона Лионел Меси ще достигне рекорда на Кристиано Роналдо по голове в Шампионската лига.

Както е известно, Лео реализира юбилеен гол №100 в турнира на богатите при класиката над Челси в сряда, но все още е далеч от 117-те гола на португалеца в надпреварата.

В допитване на "Марка" обаче цели 70% от над 63 000 гласа смятат, че аржентинецът няма да има проблем с достигане постижението на Роналдо. В английската версия на изданието процентът е 55.

Както е известно, на четвъртфиналите Барса се изправя срещу Рома, който изглежда доста по-лесен съперник на хартия от Ювентус, срещу който ще мери сили Реал с Кристиано в редиците.

Като мотив на читателите се посочва, че Меси е по-млад от Кристиано и е изиграл по-малко мачове от него. Както е известно, според статистиката Меси е доста по-ефективен от ибериеца, защото е имал нужда от много по-малко мачове и удари за своите 100 гола, отколкото най-големия му конкурент.