Севиля и Барселона изиграха луд мач от 30-ия кръг на испанската Ла Лига, завършил 2:2 на стадион "Рамон Санчес Писхуан".

Домакините бяха по-добрият отбор и водиха до 88-та минута с 2:0, но голове на Луис Суарес и Лео Меси в рамките на минута донесоха точка на гостите.

Смелите андалусийци откриха резултата десетина минути преди почивката, когато Франко Васкес беше изпуснат и вкара отблизо с левия крак.

Момчетата на Винченцо Монтела нанесоха втори удар в началото на второто полувреме, когато Луис Муриел удвои. Играта на "блаугранас" в защита беше пълен хаос и домакините дори пропуснаха да вкарат още попадения.

Близо час след началото на терена се появи Лео Меси, чието магическо докосване се усети в края. Първо Луис Суарес намали в 88-ата минута, а още при следващата акция на Барса Лео Меси вцепени зрителите на трибуните.

Така Барселона събра 76 точки на върха и дръпна с 12 на втория Атлетико Мадрид, който играе утре. Севиля е шести с 46 пункта.


Още в самото начало на срещата Луис Суарес отправи мощен удар в долния ляв ъгъл след комбинация с Филипе Коутиньо, но Рико се намеси отлично. Малко след това Андрес Иниеста се опита да прехвърли стража на домакините, но без успех.

Малко преди да изминат десет минути игра уругвайската голова машина на гостите получи ново хубаво подаване от Коутиньо но не успя да уцели вратата. Севиля контраатакува и пред Кореа се откри чудесна позиция, но неговият шут беше блокиран.

Четвърт час след началото Муриел имаше претенции, че е задържан от Жорди Алба в малкото наказателно поле точно в момента, в който нанесе леко неточен удар с глава. В средата на първата част Кореа засече с глава, но покрай левия страничен стълб.

При една от станалите все по-редки акции на каталунците Осман Дембеле пробва късмета си по диагонала, но не затрудни Рико след получилия се рикошет.

В 36-ата минута Севиля откри резултата чрез Франко Васкес. Той беше оставен напълно непокрит в малкото наказателно поле и реализира от движение с левия крак след подаването на Кореа.

До почивката Барса създаде опасни положения чрез централните си защитници. Първо Самюел Юмтити стреля неточно с глава, а след това центрира за Жерард Пике, чиято задна ножица не се получи.

Пет минути след почивката Севиля сензационно удвои преднината си. Марк-Андре тер Стеген спаси тупалка на Ескудеро, но беше безпомощен при добавката на Луис Муриел в долния ляв ъгъл.

Малко след това Хесус Навас пропусна невероятно положение, излизайки сам срещу тер Стеген. Той се забави, завъртя се и шутира, но Пике изчисти пред голлинията. Васкес получи възможност за добавка, но би силно покрай лявата греда.

Преди да изтече час игра на терена се появи контузения през последните дни Лионел Меси, който веднага раздвижи играта на своите. Жорди Алба отправи прострелно центриране и Луис Суарес уцели десния страничен стълб от малък ъгъл.

Домакините се позатвориха и се отбраняваха отлично, търсейки и възможност за контраатака при всяка слабост в играта на противника си. Точно такъв беше случаят при акцията отдясно, но Лаюн завърши неточно.

Едва четвърт час преди края на редовното време Лео Меси отправи удар към вратата на андалусийци, но не успя да намери целта. Поредна възможност имаше Навас, но това определено не беше неговият мач.

В 88-ата минута Луис Суарес се възползва от грешка в защитата на домакините и намали пасива на Барса след центриране в наказателното поле.

Още при следващата атака на гостите Лео Меси показа защо е смятан за най-добрия играч на всички времена. Той стреля от движение около дъгата след подаване отляво на Коутиньо и заби кълбото в долния ляв ъгъл!


Севиля - Барселона 2:2

1:0 Франко Васкес - 36'
2:0 Луис Муриел - 50'
2:1 Луис Суарес - 88'
2:2 Лионел Меси - 89'


Севиля: Рико, Кяер, Ленгле, Ескудеро, Меркадо (Лаюн - 46'), Банега, Нзонзи, Кореа (Писаро - 72'), Навас (Нолито - 81'), Васкес, Муриел

Барселона: Тер Стеген, Пике, Юмтити, Алба, Роберто, Паулиньо (Денис Суарес - 77'), Иниеста (Алкасер - 81'), Ракитич, Коутиньо, Дембеле (Меси - 58'), Луис Суарес