Депортиво Ла Коруня - Барселона, двубой от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, стадион "Мунисипал де Риасор", начало: 21:45 часа българско време.

Групата на Барселона: Тер Стеген, Силесен, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Д. Суарес, Иниеста, Л. Суарес, Меси, Дембеле, Коутиньо, Паулиньо, Алкасер, Алба, Дин, С. Роберто, Гомеш, Видал, Юмтити, Мина, Вермален 

Прогноза на Gol.bg:

Домакините загубиха само веднъж в последните си 6 срещи от лигата, като записаха и 2 победи, но тимът прекалено закъсня с доброто си представяне.

Футболистите на треньора Кларънс Зеедорф за на опашката на класирането, изоставайки на 12 точки от спасителното 17-то място за оставане в първенството на Испания.

В предишния кръг тимът от Ла Коруня записа 0:0 като гост на Леганес. Под въпрос за тази среща са Енеко Боведа, Съли Мунтари и аржентинецът Феде Картабиа.

След спечелването на Купата на Испания Барса се готви да триумфира и в испанската Ла Лига и за да направят това, те се нуждаят само от една победа.

Все пак има вариант, в който каталунците да стъпят на "Риасор" вече като шампиони - това ще се случи, ако по-рано днес Атлетико Мадрид не успее да вземе трите точки при гостуването си на Депортиво Алавес. 

Това обаче няма няма да намали ентусиазма на каталунците, тъй като амбицията им е до края на кампанията да завършат без загуба. Гостите са без наказания Сержи Роберто и дълготрайно контузения Сержи Сампер.

Иначе при последното си домакинство срещу Барса отборът на Депортиво Ла Коруня спечели с 2:1. В цялостната статистика обаче каталунците са с 52 победи в 91 мача срещу този съперник, докато Депор е с 21 победи. Барселона разби своя съперник с 4:0 по-рано през сезона.

Прогноза: Депортиво - Барселона 1:2