Треньорът на Барселона Ернесто Валверде заяви след спечелената титла в Ла Коруня снощи, че неговите момчета са били най-добрият отбор в шампионата и заслужено триумфират.

"Сезонът наистина е много дълъг в Ла Лига. Минаваш през есен, зима, пролет... Ние успяхме, спечелихме титлата с оставащи мачове до края на сезона. Смятам, че бяхме най-добрият отбор", коментира специалистът.

"Най-трудно е да защитиш титлата, защото всеки има моменти, в които успява да стане шампион. Но най-трудното е да продължаваш да печелиш. Да го сториш много пъти е трудно. Да се мотивираш отново и да останеш на върха е най-трудното нещо в спорта."

"Спечелих три титли в Гърция, но съм губил много. Това е първата ми титла в Испания. Не ставаш шампион всеки ден. Сезонът ни е страхотен."

"Опитах се да работя върху динамиката на отбора и да не променям много неща. Не исках да отегчавам футболистите твърде много. Тайната е колективът да бъде сплотен. Тайната за успеха се крие в съблекалнята. Не съм първият треньор, който става шампион с тези играчи."

"За мен Ла Лига е най-тежката надпревара за печелене, защото в турнира за Купата и в Шампионската лига можеш да отпаднеш след лоша вечер. Първенството е друго нещо, тук трябва да си постоянен в продължение на месеци", допълни Валверде.