Барселона продължава без шампионатна загуба този сезон, побеждавайки Виляреал с 5:1 в отложен двубой от 34-ия кръг на испанската Ла Лига, игран на стадион "Ноу Камп".

Момчетата на Ернесто Валверде ликвидираха интригата още през първото полувреме, в което забиха три безответни гола чрез Филипе Коутиньо, Паулиньо и Лионел Меси. На два пъти с разкошни пасове блесна Андрес Иниеста, като асистенцията на капитана за Бълхата беше от друга планета.

Каталунците видимо намалиха оборотите през второто полувреме и "жълтата подводница" върна едно попадение по куриозен начин чрез Никола Сансоне. Той беше прострелян от своя съотборник Форналс и общо взето разбра последен, че се е разписал. В 87-ата минута обаче Осман Дембеле сложи точка на спора след страхотен пробив на Иван Ракитич, а в добавеното време французинът вкара след солова акция.

Първенецът Барселона вече има 90 точки на сметката си, изстрелвайки се с 15 над втория Атлетико Мадрид. Виляреал е шести с 57 пункта в своя актив.


Получилите своя заслужен шампионски шпалир домакини очаквано бяха по-активни след началния съдийски сигнал, но интересните положения липсваха. Суперзвездата Лео Меси пробва фалцов удар с левачката, но кълбото прелетя покрай левия страничен стълб.

Напълно очаквано и заслужено Барселона откри резултата малко след като изминаха десетина минути игра, когато вратарят Асенхо спаси удара на Осман Дембеле, но Филипе Коутиньо направи успешна добавка отблизо.

Виляреал се опита да отговори веднага, но Форналс беше отказан от Яспер Силесен, получи шанс да излезе като титуляр днес. Резервният вратар на "блаугранас" внимаваше и успя да спаси насочения в долния му десен ъгъл снаряд.

Тъкмо беше изминал четвърт час игра, когато за пореден път блесна геният на футболния магьосник Андрес Иниеста. Той пусна разкошен скрит пас за Люка Дин, който подаде на Паулиньо на далечната греда и кариоката вкара на празна врата.

Последва доста спокоен период, в който и двата отбора се пускаха в атаки, но не успяваха да стигнат до завършващ удар, с който да застрашат един от двамата вратари. Осман Дембеле навлезе в пеналта, но не успя да върне за Меси, а на отсрещната врата Силесен спаси тупалка на Кастийехо.

В последната минута на първото полувреме се стигна до приказна асистенция в мача на Андрес Иниеста. Меси му върна топката с идеята да получи на двойно и капитанът копна топката над защитата. Аржентинецът също отигра майсторски, защото стреля технично от движение, намирайки долния десен ъгъл.

"Жълтата подводница" започна много напористо второто полувреме, в което на терена се появи и нападателят Никола Сансоне, заменил Черишев. Кастийехо отправи нов удар, който се оказа доста добър, но мина малко встрани от лявата греда. После и Бака пробва късмета си, но и той не беше настроил мерника си.

Именно Сансоне вкара най-куриозния гол в кариерата си малко след това. Той буквално беше прострелян от съотборника си Форналс, но за негово щастие топката се отби точно в левия ъгъл на вратата и матира Силесен.

При една от редките акции на домакините след паузата Коутиньо беше неточен, а малко след това Андрес Иниеста беше изпратен с бурни овации и мощни скандирания от публиката, когато беше заменен от Луис Суарес.

Бака шутира малко преди да бъде сменен, но Силесен внимаваше. На отсрещната врата попадение на Коутиньо правилно беше отменено, тъй като бразилецът се намираше в засада при ефектното подаване с петичка на Дембеле.

В 87-ата минута Иван Ракитич направо скри топката на съперника и беше с основна заслуга а гола на Осман Дембеле. Хърватинът слаломира отдясно, нахлу в наказателното поле и пусна за напълно непокрития французин, вкарал на празна врата. В добавеното време французинът се разписа и след солова акция.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bdf8w3Q4GrE" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>


Барселона - Виляреал 5:1

1:0 Филипе Коутиньо - 11'
2:0 Паулиньо - 16'
3:0 Лионел Меси - 45'
3:1 Никола Сансоне - 54'
4:1 Осман Дембеле - 87'
5:1 Осман Дембеле - 93'


Барселона: Силесен, Вермаелен, Пике (Мина - 80'), Дин, Семедо, Бускетс (Ракитич - 65'), Паулиньо, Иниеста (Луис Суарес - 61'), Коутиньо, Дембеле, Меси

Виляреал: Асенхо, Гонзалес, Руис, Коста, Гаспар, Ернандес, Тригерос (Фуего - 57'), Черишев (Сансоне - 46'), Кастийехо, Форналс, Бака (Юнал - 70')