Голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах доскоро бе абсолютен фаворит за "Златната обувка", но в крайна сметка не толкова блестящото му представяне напоследък във Висшата лига позволи на Лео Меси да го изправари в класацията.

В момента аржентинецът има пред себе си 34 гола, 68 точки и 2 оставащи мача до края на сезона и е лидер в класацията, като по всяка вероятност ще успее да спечели престижното отличие, тъй като е с цели 3 попадения пред египтянина.

Именно второто място в моментната класация е за Салах с 31 гола, 62 точки и само 1 оставащ мач, а трети в подреждането е Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен, който е с 29 гола, 58 точки и също 1 оставащ мач.

Чиро Иммобиле дели третото място с поляка, като има 2 мача до края на сезона и абсолютно същите показатели като стрелеца на баварците.

Както е известно, преди няколко седмици Салах бе абсолютен лидер в тази класация и всички очакваха, че ще успее в края на сезона да завоюва наградата, но в крайна сметка изумителната форма на Лео си каза думата. 

С оглед на двубой предимство и 3 гола предимство пред египтянина, Меси по всяка вероятност ще вземе отличието.