Отказът на Антоан Гризман да напусне Атлетико Мадрид ще има куп последици за Барселона, отбелязва мадридското издание "Марка".

Гризи беше ухажван сериозно от каталунците и дори звездата на тима Лионел Меси го приветства в интервю. Обратът обаче означава, че Барса няма да използва системата 4-3-3, която се смяташе за сигурна за новия сезон заради французина.

Това беше използваната система на игра на стадион "Ноу Камп" преди продажбата на Неймар, който действаше предимно в лявата зона на атаката.

Почти сигурно Ернесто Валверде ще залага на схемата 4-4-2, която използваше в Атлетик Билбао и през миналия сезон в Барса. Очаква се "блаугранас" да играят по този начин по време на летните си контроли. 

Желанието на Дон Ернесто да има четирима полузащитници от самото начало на мачовете принуждава босовете на клуба да търсят качествени халфове на пазара.

Една от опциите беше Миралем Пянич от Ювентус, но днес директорът на Барса Ариедо Брайда изрази мнение, че футболистът не е сред целите на испанския първенец.