Колумбийският защитник на Барселона Йери Мина изрази разочарованието си от отношението на клуба към него.

Мина дойде на "Ноу Камп" през януари срещу 11,8 милиона евро от бразилския Палмейрас, но записа участие в едва пет срещи за първенство и често не попадаше дори в групата на тима.

"Не мога да гледам мачовете дори от скамейката, никой не се съобразява с мен и затова се принудих да тренирам сам у дома. Трудно е да гледаш съотборниците си предимно по телевизията. Това е нещо, което не искам да пожелавам на никой друг играч", каза Мина пред колумбийски медии.

"За мен последната половин година бе много трудна и много тъжна, защото мислех, че не се справям. Светът ми се рушеше и имах чувството, че дори не мога да подавам топката", добави бранителят. Йери обаче направи отлично световно първенство и реализира впечатляващите за бранител три гола. 

Колумбиецът обаче ще трябва да се бори с дори по-сериозна конкуренция през новия сезон, тъй като по-рано тази седмица в отбора бе привлечен и Клемен Ленгле. Това означава, че Барселона ще може да разчита на Мина, Ленгле, Самюел Юмтити, Жерар Пике и Томас Вермаелен в центъра на отбраната.