Новото попълнение на Барселона Артур увери, че феновете на клуба набързо ще се влюбят в игровия му стил.

"Феновете на Барселона ще харесат играта ми. Стилът на отбора е уникален и е трудно да намериш футболисти извън Ла Масия, които да се адаптират към него, но моите технически характеристики са сходни на някои играчи на Барса", увери кариоката.

"Причината е, че аз обичам да притежавам топката, да пускам къси подавания и да контролирам ритъма на игра на отбора в средата на игрището."

"Шави и Иниеста са два страхотни примера за мен. Най-много съм се учил от Шави. За мен той е като отправна точка не само заради нещата, които е правил на терена."

"Без съмнение Меси е най-добрият в света и съм щастлив, че ще играя с него. Искам да се уча от съотборниците си, които са чудесни. Всеки иска да играе в Барса."

"Обичам Барса още от времето, в което Роналдиньо беше тук. Тогава вече разбирах футбола и гледах всички мачове на отбора. Харесвах стила им."

"Към мен имаше интерес и от други клубове, но дори не съм се замислял къде искам да отида. Не можех да изпусна тази възможност. Искам да спечеля всички възможни трофеи и да направя голяма кариера в Барса", добави Артур пред клубната телевизия.