Прокуратурата поиска присъда от 11 години затвор за бившия президент на футболния гранд Барселона - Сандро Росел, предава вестник "Марка".

Росел е обвинен в пране на пари и създаване на организирана престъпна група. Той беше арестуван в Испания през май миналата година и все още е в ареста. Прокуратурата поиска същи Росел да плати глоба от 59 милиона евро.

Сандро Росел и още петима души са обвинени в присвояване на сумата в размер на 20 милиона евро от футболната конфедерация на Бразилия. От тях минимум 6.5 милиона е трябвало да бъдат лично за бившия президент на Барселона.

Росел е обвинен в незаконна продажба на правата върху образа на бразилския национален отбор, неговите представители, както и продажба на телевизионни права за приятелските срещи на петкратните световни шампиони.

Прокурорите днес също обвиниха Росел, че крие пари, които се твърди, че са получени незаконно от бившия президент на бразилската футболна федерация Рикардо Тейшейра. Росел беше начело на Барселона от 2010 до 2014 година. Той отрича всички обвинения.