Халфът на германския хегемон Байерн Мюнхен – Артуро Видал, може да се счита за сигурно ново попълнение на Барселона. С тази новина гръмнаха водещите италиански и испански медии.

Чилийският национал беше с единия крак в Интер, но "нерадзурите" се забавиха да завършат сделката, защото Лука Модрид им беше приоритет. В крайна сметка на "Джузепе Меаца" ще търсят трети вариант, тъй като Реал Мадрид отказа да продаде един от лидерите си.

Барса пък ще плати 30 милиона евро за Видал, който има договор с Байерн до следващото лято. Тази сделка повече устройва баварците, защото Интер щеше да го вземе под наем.

На "Камп Ноу" чилиецът ще смени Паулиньо, който след световното първенство се завърна в Китай. Очаква се следващата седмица Видал да мине медицински прегледи в испанския първенец, след което официално да бъде представен като ново попълнение.

Той ще бъде четвъртото ново попълнение на Барселона след Малкъм, който беше взет от Бордо за 41 млн. евро, Артур (Гремио, 31 млн. евро) и Клемент Ленгле (Севиля, 35,9 млн. евро).