Барселона - Севиля, мач за Суперкупата на Испания, стадион “Стад ибн Батута”, Танжер, Марокo, 23:00 часа българско време. 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Семедо, Пике, Легле, Алба, Роберто, Умтити, Вермаелен, Марлон, Миранда

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Д. Суарес, Коутиньо, Артур, Рафиня, Видал, Аленя, Сампер, Рику Пуиг

Нападатели: Л. Суарес, Меси, Дембеле, Малком, Алкасер, Мунир

 

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона ще опита да прибави още един трофей към богатата си колекция с мача за Суперкупата на Испания срещу Севиля. Тази година надпреварата ще наруши традицията и победителят ще бъде определен в един мач и то на стадион “Стад ибн Батута” в мароканския град Танжер.

Севилци ще опитат да се поправят за тежката загуба с 0:5 от каталунците във финала за Купата на Испания през април. Андалусийците ще мислят и за квалификациите на Лига Европа, където играят срещу литовците от Жалгирис. 

Новият треньор на тима Пабло Мачин, който бе начело на Жирона през миналия сезон заяви: “В неделя ще играем финал и той е много важен за нас. Все още не сме на 100% готови. Отборът играе по различен начин и ще ни трябва малко време, за да се сработим. Но все пак футболистите са интелигентни и бързо асимилират”. 

Очаква се Лионел Меси да изиграе първия си мач за Барселона, след като бе обявен за титулярен капитан след напускането на Андрес Иниеста. Треньорът на каталунците Ернесто Валверде все още не е решил и на колко от играчите, които участваха на Световното първенство, ще може да заложи. 

В групата за мача бяха включени 18-годишните Рику Поуг и Жоан Миранда, след като Карлес Аленя и Денис Суарес се възстановяват от контузия. Филипе Коутиньо вече ще има европейски паспорт заради португалската си жена, заради което каталунците ще могат да дадат дебют в мача на Артур, Малком и Артуро Видал. 

“За мен Барселона е повече от клуб и съм привилегирован да бъда тук. Искам да печеля титли и да бъда идол, както са го правили много бразилци. Всеки играч мечтае за Барса. Не си бях представял, че ще бъда тук толкова скоро. Това е сбъдната мечта за мен”, каза Малком. 

Резултат: 3:1