Барселона - Алавес, мач от 1-вия кръг на Ла Лига, стадион “Ноу Камп”, 23:15 часа българско време. 

 

Групата на Барселона

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Юмтити

Полузащитници: Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Артур, Рафиня, Видал

Нападатели: Л. Суарес, Меси, Дембеле, Малком

 

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона започва защитата на титлата си в Испания с наглед леко домакинство на Алавес. Ла Лига навлиза в нова ера на съществуването си, след като Кристиано Роналдо вече не е в Реал Мадрид, което пък означава, че няма да има пряк конкурент на Лионел Меси. 

И докато за Меси и компания всичко друго освен титла ще бъде прието за провал, Алавес се надява да завърши първенството в топ 10. Тимът успя да остави добри впечатления в Ла Лига през миналия сезон и сега момчетата на легендата на каталунците Абелардо Фернандес се надяват да повторят постижението си. 

Меси ще поведе Барселона с капитанската лента, а Сержи Роберто се връща в групата след изтърпяно наказание. Дебют за Барса в първенството може да направи Артуро Видал. Денис Суарес е контузен, докато Пако Алкасер, Мунир Ел Хадади, Томас Вермаелен и Сержи Сампер бяха оставени извън групата.  

“Те са почти същия отбор от миналия сезон. Компактен тим са, който е много бърз при контраатаките. Ние обаче сме готови за първия си мач и искаме да запазим титлата”, заяви треньорът на Барса Ернесто Валверде. 

За гостите няма да играе контузения Ибай Гомес, който се разписа на “Ноу Камп” през 2016 г. Родриго Ели също е с травма, докато Томас Пина би трябвало да започне в центъра на полузащитата. Абелардо все пак трябва да избере титулярния №9 между Борха Бастон и Джон Гуидети.

Резултат: 3:0