Треньорът на Барселона Ернесто Валверде ще разчита на новото попълнение Артуро Видал най-вече в мачовете от Шампионската лига, прогнозира близкият до "блаугранас" вестник "Спорт".

Чилиецът изненадващо беше привлечен от Байерн Мюнхен, но самият тай е наясно, че няма веднага да намери място в титулярния състав, защото Иван Ракитич, Серхио Бускетс и Филипе Коутиньо са с най-големи шансове за стартовите места в средата на терена.

Валверде започна сезона без сериозни промени и се довери на състава, който триумфира с титлата и купата на Испания през миналия сезон, използвайки схемата 4-3-3. Голямата промяна беше пускането на Лионел Меси отдясно на атаката, където той действаше и под ръководството на Луис Енрике.

"Не зная дали един футболист може да вкарва по 10-12 гола на сезон, ако разчита само на физиката си. Аз съм познат с това, че отнемам топката, силен съм тактически и помагам на отбора като тичам по целия терен. Но също така умея да бележа, когато ми се открие възможност", заяви Видал пред изданието.

Привличането му на стадион "Ноу Камп" постави доста въпросителни, една от които е дали той ще успее да се приспособи към стила на игра на Барса. За тактика Валверде обаче това е отличен ход, защото разполага с още един играч, който може да "затваря" мачовете, когато това се налага. Като в същото време южноамериканецът е способен да помага и в атака.

Артуро беше привлечен именно по настояване на Дон Ернесто, чийто план е да налага полузащитника основно в Шампионската лига, когато има за цел подсилване на средната линия при промяна на схемата с пускането поне на един истински "биткаджия".

Това би дало възможност на Филипе Коутиньо да действа по-напред, където е силата на кариоката. А сплавта между Видал, Бускетс и Ракитич изглежда като непробиваема крепост, която ще осигури още повече безгрижни минути за отбраната на каталунския колос.