Испанският шампион Барселона е хвърлил око на полузащитника на Атлетико Мадрид Саул Нигес, твърдят местните издания „Ел Мундо Депортиво” и „Спорт”. 

Футболистът прави отлично впечатление в последните сезони, като блести все по-често и за националния отбор, така че прогресът му определено не остава незабелязан. 

Счита се, че заради своята универсалност и способност да бъде полезен както в защита, така и в нападение, на „Камп Ноу” проявяват все по-сериозен интерес към него, след като го следят от няколко години. 

Още от 2013-а, когато каталунците се споразумяха да пуснат Давид Вия при Дюшекчиите, двата клуба са в добри отношения като се твърди, че те дори са се договорили да имат опция за предимство към футболиста. 

Това означава, че ако друг клуб отправи оферта за него и тя удовлетворява Атлетико, столичани ще трябва да информират Барса за нея и ако каталунците я изравнят, ще се сдобият с играча. 

В момента Саул има клауза за предварително освобождаване от 150 милиона евро и договор до 2026-а година, но както е известно в съвременния футбол всеки контракт може да бъде разтрогнат.