Треньорът на Барселона Ернесто Валверде призна, че не отдава голямо значение на факта, че все по-малко кадри на каталунците играят за националния отбор на Испания.

Серхио Бускетс беше единственият футболист на "блаугранас" при победите на Ла Фурия срещу Англия и Хърватия, с които започна ерата "Луис Енрике" в представителния тим. В същото време вечният враг Реал Мадрид има все повече свои играчи в националния.

"Не мисля, че това е притеснително. Трябва да знаеш как да четеш нещата. Само допреди няколко години играчите на Барселона бяха повече от тези на Реал", коментира Валверде.

"Има играчи, които вече не са в националния - Иниеста, Пике, Алба... Реал привлече испански футболисти като Асенсио, Иско и Себайос напоследък, но броят на юношите на двата отбора в националния е сходен. Но ние ще се борим за шанса повече наши играчи да обличат националната фланелка."

"Фактът, че имаме играчи, които не играха за националните си отбори като Пике, Меси и Алба, е нещо, което не съм забравил. Така е по-добре за нас, няма да ви лъжа", добави Валверде.