Барселона - Жирона, двубой от петия кръг на испанската "Ла Лига". Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.


Групата на Барселона:

Вратари: Тер Стеген, Силесен

Защитници: Пике, Юмтити, Ленгле, Алба, Роберто, Вермаелен, Семедо

Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Денис Суарес, Артур, Рафиня, Видал, Малкъм, Коутиньо

Нападатели: Дембеле, Меси, Луис Суарес


Прогноза на Gol.bg:

Двата каталунски клуба излизат в едва третия официален мач един срещу друг, след като през миналия сезон шампионите постигнаха две гръмки победи с общ резултат 9:1.

Момчетата на Еузебио Сакристан не страдат от липса на самочувствие, но то е подплатено с доста прилични резултати с оглед мащабите на клуба. Тимът е шести в подреждането с актив от седем точки, след като завърши на престижното десето място миналия сезон, на цели 22 точки над изпадащите.

"Блаугранас" са без грешка след първите четири кръга и интересното е, че звездата на тима и голмайстор от миналия сезон Лионел Меси е вкарал всичките си седем попадения във всички турнири само на "Ноу Камп". Това разбира се не е приятна новина за гостите, които със сигурност са изгледали внимателно гръмката победа нва Барса с 4:0 над ПСВ Айндховен в Шампионската лига през седмицата.

Шампионите спечелиха 30 от последните си 33 домакински мача в първенството, вкарвайки поне по две попадения във всеки един от въпросните двубои.  Очакваме нов успех за лидера в таблицата и ново шоу на Меси.


Резултат: Барселона - Жирона 3:0