Валенсия - Барселона, двубой от осмия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Местая", 21.45 часа българско време.


Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Алба, Вермаелен, Семедо
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Денис Суарес, Артур, Рафиня, Видал, Малкъм, Коутиньо
Нападатели: Дембеле, Меси, Луис Суарес, Мунир
Контузени: Юмтити, Роберто


Прогноза на Gol.bg:

Каталунците загубиха само две от последните си 22 шампионатни срещи с "прилепите", записвайки 14 победи и шест равенства. Двете поражения дойдоха сравнително скоро и то насред стадион "Ноу Камп" - през сезон 2013/14 с 2:3 и през 2015/16 с 1:2. Поне на хартия това прави задачата пред домакините днес още по-трудна.

Луис Суарес вкара 10 гола в последните 10 мача срещу Валенсия във всички турнири. Суперзвездата Лео Меси пък излиза срещу един от любимите си опоненти, на който е забил цели 21 попадения в 24 шампионатни срещи.

Шампионите се намират в мини-криза след три поредни шампионатни мача без победа, в които спечелиха скромните две точки. Поражението срещу опашкаря Леганес (на дъното в таблицата с четири пункта) пък хвърли поредно срамно петно в новата история на каталунците, които все пак се върнаха на победния път срещу Тотнъм в Шампионската лига.

Валенсия изобщо не е онова страшилище, което беше в началото на века и в момента е малко над чертата със скромния актив от осем точки, който е постигнат след пет ремита и само една-единствена победа. Домакините са един от петте отбора в елита, които още не са зарадвали феновете си с победа на свой терен, записвайки три поредни хикса.

Каталунците нямат загуба в последните си 13 визити на този съперник във всички турнири и ако покажат играта си от "Уембли" през седмицаата, момчетата на Марселино със сигурност ще останат с празни ръце.


Резултат: Валенсия - Барселона 2:3