Барселона - Севиля, дерби на деветия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Алба, Семедо, Роберто, Чуми
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Рафиня, Видал, Коутиньо
Нападатели: Дембеле, Меси, Луис Суарес, Мунир
Контузени: Юмтити, Вермаелен
Извън групата: Денис Суарес, Малкъм


Прогноза на Gol.bg:

Срещата между двата отбора се оказа неочаквано горещо дерби на кръга, но с разменени позиции - андалусийци сензационно са едноличен лидер, докато шампионите се свлякоха на втора позиция след поредната издънка в Ла Лига.

Момчетата на Ернесто Валверде са като гладиатори в Шампионската лига, но в последните четири кръга в първенството постигнаха само три равенства и дори паднаха като гости на слабака Леганес. За последно каталунците спечелиха в шампионата на 15 септември и тази вечер имат отлична възможност за поправителен пред своите фенове.

Севиля е един от любимите противници на суперзвездата Лионел Меси, който им е вкарал осем гола в последните шест двубоя на този стадион и общо 30 гола в 32 мача (24 попадения в 23 шампионатни срещи). За последно гостите постигнаха победа тук през сезон 2002/03, а в следващите 15 случая каталунците спечелиха цели 13 пъти с поне по две вкарани попадения. 

Трябва да отчетем, че през миналия сезон Барса се озори срещу този противник, печелейки трудно с 2:1 срещу него тук (с два гола на Пако Алкасер) и постигайки драматично 2:2 на "Рамон Санчес Писхуан" с голове на Луис Суарес и Меси в 88-ата и 89-ата минута.

Плашещото за гостите е, че те имат само една победа в последните 23 срещи във всички турнири с този противник (допускайки винаги поне по два гола в последните осем мача във всички турнири), макар често да влизат в здрава и равностойна битка. Смятаме, че тази тенденция ще се запази и почти сигурно след този кръг "блаугранас" ще се завърнат на върха в класирането.


Резултат: Барселона - Севиля 4:2