Райо Валекано - Барселона, двубой от 11-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Кампо де Валекас", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Алба, Семедо, Роберто, Чуми
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Рафиня, Видал, Коутиньо, Аленя
Нападатели: Дембеле, Луис Суарес, Мунир
Контузени: Юмтити, Вермаелен, Сампер, Меси
Извън групата: Денис Суарес, Малкъм

 

Прогноза на Gol.bg:

Барселона излиза отново без звездата си Лионел Меси, който вече тренира, но не е готов за игра заради контузията в лакътя. Гръмката победа с 5:1 над Реал Мадрид обаче дава огромно самочувствие на шампионите, че ще надделеят над един от любимите си противници.

"Блаугранас" спечелиха последните си пет визити на този стадион при голова разлика 23:1 и определено се забавляват, когато дойде редът на срещите с Райо. Каталунците са водили в резултата на почивката в последните си 10 двубоя с "пчеличките", печелейки неизменно. Като цяло гостите са в серия от 11 поредни успеха над столичани.

Райо Валекано не записа победа в последните седем кръга и се намира в зоната на изпадащите, но момчетата на Ернесто Валверде вече имат неприятен спомен от 26 септември, когато загубиха на терена на последния по онова време Леганес.

Все пак е за отбелязване, че домакините са се разписвали в осем от последните си девет мача и определено техните проблеми са по-скоро в дефанзивен план. Барселона влезе в серия от четири поредни победи във всички турнири, а Луис Суарес показа, че е готов да поеме отговорността, когато Меси го няма в игра.

Барса е допуснал само четири поражения в 34 шампионатни мача с този противник, а отсъствието на Меси е проблем. Лео вкара по два хеттрика в последните два мача с Райо и като цяло има 16 попадения срещу този опонент. Въпреки това смятаме, че всичко друго освен знак "2" може да се счита за сензация.

 

Резултат: Райо Валекано - Барселона 1:3