Барселона - Бетис, двубой от 12-ия кръг на испанската Ла Лига. Стадион "Ноу Камп", 17.15 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Юмтити, Ленгле, Алба, Семедо, Роберто
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Артур, Рафиня, Видал, Денис Суарес, Малкъм, Аленя
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Мунир
Контузени: Вермаелен, Сампер, Коутиньо
Извън групата: Дембеле


Прогноза на Gol.bg:

Шампионите се разминаха с лошо подхлъзване в предишния кръг, когато обърнаха Райо Валекано с два късни гола за крайното 3:2 в своя полза и днес ще искат да покажат, че нямат намерение да подценяват своите противници.

Андалусийци вървяха отлично до края на месец септември, когато имаха три победи и три равенства в първите седем кръга, разполагайки се удобно на петото място. След това обаче последва срив и в последните четири кръга беше спечелена само една точка.

Каталунците са сила у дома, печелейки 32 от последните си 37 шампионатни мача пред своите фенове, като последното поражение беше преди 42 мача. Освен това срещу този съперник Барса има девет поредни домакински победи във всички турнири, вкарвайки задължително минимум по два гола на мач.

Бетис се затруднява далеч от дома и пропусна да се разпише в шест от последните си осем визити в Ла Лига, което е доста обезпокоително на фона на почти сигурното завръщане на Лео Меси на терена след лечение на контузия в лакътя.

Един срещу друг се изправят отборите, които задържат най-много топката в свое притежание. И докато за "блаугранас" (64%) това е нещо съвсем нормално и обичайно в последните десетилетия, то гостите достигат второ място с невероятните 63% контрол на кълбото.

Андалусийци обаче са вкарали само едно попадение далеч от дома в Ла Лига този сезон и на моменти наистина изглеждат изгубени пред пеналта на противника, въпреки отличното представяне в Европа и специално двубоите с Милан.


Резултат: Барселона - Бетис 3:1