Атлетико Мадрид - Барселона, мач от 13-тия кръг на Ла Лига, стадион “Уанда Метрополитано”, 21:45 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Лидерът в първенството на Испания - Барселона ще има тежката задача да запази позицията си след тежкото гостуване на Атлетико Мадрид. Двубоят може да се окаже най-тежкият тест за тима на Ернесто Валверде от началото на сезона, тъй като “дюшекчиите” са един от традиционно най-тежките противници за каталунците.

Атлетико обаче не прави особено добър сезон, като вкарва по-малко голове, въпреки че в предни позиции разполага с играчи от световна класа. И въпреки това столичани са само на точка от Барселона в класирането. Добрата новина за феновете на Атлетико е, че Антоан Гризман обича да вкарва на Барса, а Диего Коста е готов да тероризира Жерард Пике и останалите защитници на каталунците.  

Барса влиза в двубоя след шокиращата домакинска загуба с 2:4 от Бетис, така че тимът ще трябва да реагира, а “Уанда Метрополитано” не е перфектното място за това. Победа обаче ще помогне на тима да си възвърне поразклатеното самочувствие. 

Атлетико ще бъде без капитана си Диего Годин, който получи контузия в мача с Атлетик Билбао. Добрата новина за Диего Симеоне все пак е завръщането на други двама основни защитници - Стефан Савич и Люка Ернандес.

Ернесто Валверде пък сигурно ще е доволен от завръщането на Филипе Коутиньо, който поднови тренировки през седмицата. Иван Ракитич е наказан заради червения си картон срещу Бетис, а мястото му най-вероятно ще заеме Артуро Видал или Сержи Роберто. 

Резултат: 1:1