Атлетико Мадрид и Барселона опитаха да убият феновете си от скука при очаквания с голям интерес сблъсък на върха в Ла Лига. В крайна сметка двубоят в Мадрид завърши 1:1, след като Диего Коста бе дал аванс на тима си в 77-та минута, а в 90-та Осман Дембеле изравни. 

Така след 13-тия кръг в Ла Лига нещата на върха остават непроменени. Лидер е Барселона с 25 точки, пред Атлетико с 23. Севиля обаче може да изскочи на първото място, ако утре победи Валядолид у дома. 

Двубоят започна с предпазлива игра, като първото полувреме не се запомни с почти нищо по-интересно. Очаквано, Барса владееше повече топката и в края на първата част статистиката сочеше за повече от 60% притежание. Това обаче не се отрази по никакъв начин на резултата. 

В 20-та минута Меси разсече защитата на Атлети с хубав пас към Сержи Роберто, който обаче не успя да центрира добре топката от опасна позиция и я прати в ръцете на Облак. Малко след това Меси опита да прехвърли стража на домакините, но топката мина над гредата. 

В края на полувремето Пике опита да отбие един удар, но топката тръгна застрашително към вратата на Тер Стеген. Германецът обаче улови със самочувствие. В заключителните секунди Роберто получи контузия и в паузата между двете полувремена бе заменен от Рафиня Алкантара. 

В първите минути след подновяването на играта Артур получи възможност да стреля от границата на наказателното поле, но топката бе избита от футболист на домакините. Малко след това и Меси пробва далечен удар, но отново нечий крак не попречи на топката да мине през сгъстената защита. 

Първото по-сериозно положение в мача бе в 60-та минута, когато Гризман проби по крилото и успя да центрира към Диего Коста, който обаче притиснат от Пике не успя да отиграе. 

В 75-та минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Артуро Видал игра с ръка след центриране от свободен удар, но реферът Хил Мансано реши да не посочва бялата точка. 

Това се оказа добър ход за Атлетико, защото след последвалия корнер Диего Коста вкара за 1:0. Гризман центрира отляво на вратата на Тер Стеген към далечната греда, където Коста успя да реализира. 

В минутите след гола гостите бяха като в шок и Атлетико натисна още повече. Постепенно Барса взе надмощие, но домакините се бранеха с почти всички полеви играчи в наказателното си поле. Така се стигна до 90-та минута, когато остро критикуваният през седмицата Осман Дембеле изравни. 

Французинът получи прекрасен пас от Меси в наказателното поле на Атлетико, нагласи си топката на левия крак и успя да я прекара зад Облак - 1:1. 

Атлетико Мадрид - Барселона 1:1

1:0 Диего Коста 77'

1:1 Осман Дембеле 90’

Атлетико Мадрид: Облак, Луис, Ернандес, Савич, Ариас, Родри, Саул, Коке, Лемар (64 - Витоло), Гризман, Коста (80 - Кореа)

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Юмтити, Алба, Бускетс, Артур (80 - Дембеле), Видал (85 - Малком), Роберто (46 - Рафиня), Меси, Суарес

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/btqmTKP2igA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>