Една от най-емблематичните фигури в историята на Барселона - Хосер Луис Нунес, почина днес и хвърли в траур всички, които обичат клуба. Той бе на 87 години, а причината за смъртта му е рак. 

Нунес бе президент на каталунския гранд от 1978 до 2000 година и именно той бе този, който трансформира клуба и го превърна в един от най-големите в света. 

При неговото президенство на „Камп Ноу“ пристигнаха играчи като Бернд Шустер, Диего Марадона, Ромарио, Роналдо и разбира се Христо Стоичков, а Йохан Кройх създаде невероятния Дрийм Тийм. 

Капацитетът на стадиона бе на два пъти разширяван, а общите отличия във всички спортове в ерата на Нунес са 176. Във футбола по негово време Барса спечели 7 титли, 2 купи на Краля, 1 Шампионска лига, 4 КНК и 2 суперкупи на Европа. 

Нунес е роден в Баракалдо, провинция Биская, през 1931 година, като оглавява Барса през май 1978, а през 90-те години на миналия век се наслаждава на най-големите успехи на футболния терен. С него със сигурност си отива една епоха от историята на клуба.