Eспаньол - Барселона, двубой от 15-ия кръг на Ла Лига. Стадион "Корнея Ел Прат", 21.45 часа българско време.

 

Групата на Барселона:
Вратари: Тер Стеген, Силесен
Защитници: Пике, Ленгле, Вермаелен, Алба, Семедо, Миранда
Полузащитници: Бускетс, Ракитич, Видал, Денис Суарес, Коутиньо, Аленя
Нападатели: Меси, Луис Суарес, Дембеле, Мунир
Контузени: Юмтити, Роберто, Рафиня, Сампер, Малкъм, Артур

 


Прогноза на Gol.bg:

Само допреди няколко дни Еспаньол беше най-добрият домакин в първенството, печелейки всичките си пет мача пред своите фенове. Поражението с 1:3 в края на ноември от каталунските братовчеди Жирона развали отличните показатели на тима, който навлезе в серия от три поредни поражения.

Преди тях Еспаньол дори имаше реални шансове да окупира върха, но не успя да се възползва от грешните стъпки на големия градски съперник Барселона, който си върна лидерството и в момента има аванс от седем пункта пред момчетата на Руби.

Историята на испанското първенство помни 168 сблъсъка помежду им, в които Барселона има 97 победи, а Еспаньол - 34. В мачовете, които са се изиграли при домакинства на Еспаньол, тимът е спечелил 25 пъти в 84 мача, а 31 са победите на Барса.

При последната среща на двата отбора тук се стигна до равенство 1:1, но като цяло домакините рядко взимат нещо срещу славния си противник. Последната загуба на Барса в каталунското дерби за първенство дойде през сезон 2008/09, а като гост на Еспаньол - през сезон 2006/07.

Еспаньол може да се похвали с пет постигнати равенства в последните си 11 домакинства срещу "блаугранас", които пък нямат загуба в 35 от последните 38 шампионатни мача. Освен това момчетата на Ернесто Валверде не са губили в 20 от последните 22 мача във всички турнири срещу този съперник.

Валверде има сериозни кадрови проблеми заради голямата бройка контузени футболисти, като някои от неговите момчета ще трябва да стиснат зъби и да играят невъзстановени. Все пак смятаме, че най-силният гост в първенството ще вземе трудното гостуване.


Резултат: Eспаньол - Барселона 1:2