Леванте - Барселона, мач от 16-тия кръг на Ла Лига, стадион “Суитат де Валенсия”, 21:30 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Барселона ще опита да спечели 10-та си победа в Ла Лига този сезон, но гостуването във Валенсия на Леванте няма да е никак лесно. Тимът на Ернесто Валверде продължава да бъде на върха в класирането, като им равен брой точки с Атлетико Мадрид и с три повече от Севиля, който от 13:00 часа посреща Жирона. 

Леванте пък прави стабилен сезон и към момента е на 7-мо място в класирането с актив от 22 точки, само на 7 зад Реал Мадрид. Именно Леванте сложи края на паметната серия на Барса през сезон 2017/2018. Тогава каталунците можеха да завършат кампанията без загуба, но загубиха на “Суитат де Валенсия” с 4:5 в един от най-паметните мачове в турнира. 

Иначе Леванте и Барселона са се изправяли 24 пъти помежду си, като каталунците имат 18 победи, включително 7 в последните 8 мача. Последният мач обаче бе онзи паметния от май, когато хеттрик за успеха с 5:4 за Леванте вкара Еманюел Боатенг. 

Сега домакините влизат в сблъсъка без някои основни футболисти. Саму Карсия (коляно), Шейк Дукуре (прасец) и Педро Лопес (мускулна контузия) ще пропуснат сблъсъка. 

За Барса най-вероятно атаката отново ще водят Луис Суарес и Лионел Меси. Аржентинецът игра само 27 минути през седмицата срещу Тотнъм, докато уругваецът въобще не игра заради контузия. Твърдо аут са Самюел Юмтити, Сержи Роберто и Рафиня, докато Малком е под въпрос. 

Резултат: 1:2